Rajčata dušená s cibulí

2 větší cibule, 3 lžíce oleje, 6 až 8 rajčat, sůl, petrželová nať

Na pánvi zahřejeme olej, přidáme cibuli nakrájenou na kroužky a dusíme na mírném ohni až je cibule sklovitá. Pak přidáme oloupaná, na plátky nakrájená rajčata, osolíme a dusíme do vysmahnutí šťávy.

  1. Podáváme na topinkách z tmavého chleba, opečených na oleji, a sypeme usekanou petrželovou natí nebo strouhaným sýrem.
  2. Podáváme jako náplň v celovaječných omeletách nebo slaných palačinkách.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>