Polévka ze syrovátky

1 l čerstvé syrovátky, špetka kmínu, 1 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 2 žloutky, sůl

Polovinu syrovátky přistavíme se špetkou kmínu na oheň a necháme asi 5 minut vařit. V malém hrnku rozehřejeme máslo, smícháme je s moukou a zalijeme naběračkou studené syrovátky. Kvedláme na ohni až je směs hladká, pak ji odstavíme, přilijeme ještě trochu studené syrovátky a zakvedláme do ní žloutky. Směs pak vlijeme do polévky, přidáme sůl a polévku necháme za stálého kvedlání přejít varem.

Podle potřeby můžeme polévku ještě zředit syrovátkou a chuť upravit octem nebo s cukrem. Polévku podáváme s drobně rozkrájeným chlebem.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>