4 sledě, 2 vejce, 5 lžic hladké mouky, sůl, trochu mléka, olej na opečení
Marináda: 2 šálky vody, 1 šálek 4% octa, sůl, 1 cibule, 5 zrnek pepře, 2 zrnka nového koření, 1 malý bobkový list, 1/16 l oleje
Přísady, kromě oleje, povaříme 15 minut a teplé nalijeme na opečenou rybu složenou v porcelánové nádobě a dolijeme olejem.
Z vajec a mouky uděláme hustší těstíčko a zředíme je mlékem nebo sodovkou. Čerstvé sledě vykucháme, osolíme vně i uvnitř, omočíme je v těstě a ve vyšší vrstvě oleje při středně silném ohni usmažíme po obou stranách. Složíme je do nádoby s poklicí, zalijeme vlažnou marinádou a uložíme v chladu.
Zanechat komentář