Paštika z husích drůbků

1 drůbky, 1 husí játra, ¼ kg vepřového masa, 2 vejce, 1 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, sůl, na špičku nože paštikového koření

Husí drůbky a vepřové maso uvaříme se zeleninou a cibuli na polévku. Drůbky po vychladnutí vykostíme a umeleme je s masem a syrovými játry dvakrát na strojku. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mastným vývarem z drůbků,sebraným z povrchu, a vymícháme na hustší kaši. Po vychlazení ji přidáme k mletému masu, přimícháme vejce ušlehaná do pěny, sůl, paštikové koření a dobře směs promícháme. Formu nebo hrnek či zavařovací sklenici „masovku“ silně vymastíme a naplníme do ¾ výšky směsí. Vaříme mírným varem ve vodní lázni 1 ½ hodiny. Vaříme-li paštiku v hrnku, ovážeme jej pergamenovým papírem.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>