Paření a škubání

Drůbež škubeme buď hned po zabití než vychladne, nebo až po delším odležení. Husu nejdříve oškubeme a zasucha a zbylé peří opaříme. Uchopíme husu za nohy, namočíme ji do studené vody a pak ponoříme na 1 až 2 minuty do vřelé vody. Zkusíme pří odstranit a jde-li těžko, ponoříme husu znovu krátce do vřelé vody. Peří jde pak snadno odstranit. Drůbež nesmíme přepařit, aby se netrhala kůže. Při paření opaříme naposled nohy a sloupneme z nich kůži. Chceme-li nechat čerstvě zabitou drůbež odležet, vyháčkujeme ji. Háček zasuneme do řitního otvoru a opatrně vytáhneme střeva.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>