Ovoce

ovoce je po zelenině nejbohatším zdrojem vitamínů a nerostných látek, které v něm v neztenčeném množství zůstávají, pokud je syrové, čerstvé a nedělené.

V naší kuchyni jsou od pradávna v oblibě moučníky plněné ovocem, ať jsou pečené, vařené nebo smažené. K celé řadě těchto moučníků, jako k lívancům, palačinkám, omeletám, svítkům lze podat ovoce podle potřeby jen posypané cukrem, nebo smíchané s mlékem, smetanou či jogurtem.

Samotné čerstvé omyté ovoce podáváme po obědě se sytou moučnou přílohou.

V zimním a jarním období nahrazujeme čerstvé ovoce zmrazeným. Vyrábí se v několika různých úpravách a je nutné si vybrat tu, která k přípravě ovocného dezertu vyhovuje. Ovoce nesmí roztávat na vzduchu. Při normální teplotě roztaje za 2 až 3 hodiny.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>