Kuře smažené ve vaječném těstě

1 kuře, 2 vejce, 2 lžíce bílého vína nebo piva nebo sodovky, sůl, asi 3 lžíce hladké mouky a mléka podle potřeby, olej na smažení

Vejce ušleháme metlou do pěny, přidáme víno, sůl a mouku. Toto hustší těsto pak ředíme mlékem, aby mělo správnou hustotu, jako na kapání.

Kuře upravíme na porce, jak je uvedeno v předchozím předpise. Po osolení a obalení v hladké mouce je namáčíme do těsta a hned klademe do rozpáleného tuku. Jakmile těsto na jedné straně ztuhne, obrátíme porce a osmažíme druhou stranu. Pak plamen zmírníme a kuře zvolna dosmažíme, celkem 20 až 30 minut.

Přílohy: smažené brambory nebo sušené brambory, saláty nebo dušený hrášek.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>