Krokety z vařeného hovězího masa

½ kg vařeného masa, 1 máčená žele, 1 až 2 vejce, sůl, zelenina uvařená v polévce, 1 lžička sekané cibule nebo 1 stroužek česneku, strouhané housky podle potřeby, 2 lžíce sádla

K umletému masu se zeleninou přidáme cibuli, osmahnutou na lžičce másla, ušlehaná vejce, osolíme a směs podle potřeby zahustíme strouhanou houskou. Utvoříme krokety a opečeme je na sádle v pánvi nebo v troubě.

Přílohy: bramborová kaše, saláty.

Obměny:

  1. Do směsi přidáme 2 lžíce slaniny, kterou umeleme s masem nebo sklovitě rozškvaříme s cibulí.
  2. Ze směsi připravené podle základního předpisu utvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích nebo ve vejci, ve strouhané housce a usmažíme je.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>