Králík pečený na oleji s česnekem po španělsku

Poměr: Zadní půlka králíka, sůl, trochu mletého pepře, 2 stroužky česneku a 15 dkg oleje. Majonéza španělská (česneková).

Postup: Králíka vykostíme, nakrájíme na porce, lehce je naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, trochu opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji pečeme po obou stranách do růžova. Upečené porce králíka urovnáme na mísu, ozdobíme hlávkovým salátem a na dílky nakrájeným citrónem.
Podáváme jako hlavní chod.

Příloha: Smažené brambory a španělská majonéza (tj. okořeněná majonéza ochutněná utřeným česnekem).

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>