Knedlík vařený v hrnečkách

¼ litru hrubé mouky, ¼ litru mléka, 1 žloutek, 2 bílky, sůl, 2 žemle, tuk

V osoleném mléce rozkvedláme žloutek, přidáme mouku, lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a naposled žemle. Porcelánové hrnky vymastíme, směs do nich do ¾ naplníme a vaříme ve vodní lázni asi 30 až 40 minut. Hotové opatrně vyjmeme a krájíme na kolečka.

Poznámka: hrnečky možno ovázat pergamenovým papírem nebo přiklopit. Aby voda nenastříkala dovnitř, musí být var velmi mírný. Knedlík je vhodný k pečeni s přírodní šťávou i k zahuštěným omáčkám.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>