Klouzáky

1 kg syrových oškrábaných brambor, sůl, 1 vejce, 10 dkg hrubé mouky, 6 dkg strouhané housky, sádlo na omaštění, 1 cibule na posypání

Brambory ustrouháme, vylouženou vodu z nich slijeme, osolíme je, přimícháme vejce, strouhanou housku a mouku. Z těsta vykrajujeme lžící noky do velkého kastrolu s osolenou vodou. Krátce po zavaření je zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Vaříme podle velikosti 8 až 10 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, necháme dobře okapat, mastíme sádlem s cibulkou a podáváme s kysaným zelím.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>