Čtverečky s čerstvým zelím

Čtverečky ze 2 až 3 vajec a hrubé mouky, 1 menší hlávka bílého zelí (asi ¾ kg), 1 ½ lžíce sádla, 2 lžičky soli, pepř, 1 středně velká cibule

Obrané omyté zelí jemně nakrouháme, promícháme dobře se solí, dáme do mísy a přikryjeme. Na sádle usmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, zelí vymačkáme a přidáme je k cibulce. Dusíme je na zcela mírném ohni bez podlévání asi 20 minut. Zatím uvaříme v osolené vodě čtverečky, necháme je okapat a promícháme do zelí. Podáváme jako samostatný pokrm.

Poznámka: zelí se nesmí podlít ani trochou vody, proto musí být dostatek sádla.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>