Bramborový závin s krupicí

½ kg vařených brambor, ¼ kg jemné krupice, 4 vejce, 6 dkg sádla, 8 dkg strouhané housky, 8 dkg slaniny, 1 větší cibule, sůl

Brambory prolisujeme nebo umeleme, přidáme krupici, sádlo, sůl, vejce a spojíme v těsto. Rozkrájenou slaninu sklovitě vyškvaříme, osmahneme na ní cibuli, přimícháme strouhanou housku a rovněž ji osmahneme.

Bramborové těsto vyválíme na plát, potřeme náplní, stočíme, konce stiskneme a závin vložíme do vyždímaného ubrousku. Dobře zabalíme, konce ubrousku zavážeme a závin vaříme v kastrolu v osolené vodě 1 hodinu. Po půlhodině varu závin obrátíme. Hotový krájíme nití.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>