Bramborové vdolky

30 dkg vařených prolisovaných brambor, 30 dkg hrubé nebo polohrubé mouky, sůl, 1 vejce, 1 ½ dkg droždí, ½ lžičky cukru do kvásku, 3 lžíce mléka, olej na smažení

Brambory a mouku smícháme, osolíme, přidáme vykynutý kvásek, ušlehané vejce nebo 2 žloutky, vypracujeme tuhé těsto a necháme je kynout. T vykynutého lžící odebíráme kousky, klademe je na pomoučený vál, utvoříme kuličky, prsty je zploštíme a dáme na pomoučený plech vykynout zakryté ubrouskem. Vykynuté zbavíme štětcem mouky, klademe je vykynutou stranou do rozpáleného tuku a zvolna smažíme.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>