Bramborové knedlíky ze syrových brambor

60 dkg syrových brambor, 20 až 25 dkg hrubé mouky, sůl

Oloupané brambory nastrouháme, trochu vymačkáme, přidáme sůl a hrubé mouky tolik, aby bylo těsto husté jako na noky. Lžíci omočenou ve vodě vykrajujeme menší knedlíky a vaříme je v osolené vodě 6 až 8 minut. Podáváme s kysaným zelím a se škvarky.

 

Knedlíky ze syrových brambor II

4 šálky (sklenky od hořčice) rozstrouhaných nevymačkaných syrových brambor, 4 plné lžíce směsi na bramborové knedlíky (Vitana), sůl

Rozstrouhané brambory smícháme se směsí, podle potřeby přisolíme a necháme 3-5 minut stát. do velkého kastrolu mírně osolené vařící vody zavaříme lžíci dobře do hladka tvarované knedlíky a vaříme 6 – 7 minut. Během vaření knedlíky obrátíme. Var nemá být příliš prudký. Můžeme také zavářet malé knedlíčky tvarované dokulata rukou. Po vyjmutí z vody každý knedlík trochu roztrhneme dvěma vidličkami, aby vyšla pára. Knedlíky podáváme s kysaným zelím, omaštěné slaninou nebo k vepřové pečeni, huse nebo kachně.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>