Bramborová sláma smažená (Pommes paille)

Poměr: 1, 50 kg středně velkých brambor, ¾ kg oleje a jemná sůl.

Postup: Nakrouhané lupínky z brambor, viz „Bramborové lupínky“, č. 1340, dáme asi po pěti na sebe a pak je nakrájíme asi na 2 mm silné nudličky. Po vymáčení ve studené vodě a důkladném osušení v čisté utěrce je v drátěném košíčku, ponořeném do rozpáleného oleje vysmažíme do zlatožluta a křupava. Vysmaženou bramborovou slámu vyjmeme a dobře odkapanou osolíme.
Podáváme jako ozdobnou přílohu k pečeným masům a minutkám, upraveným z masa.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 ½ hodiny.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>