Poměr: 6 vajec vařených na tvrdo, 30 dkg pařížského salámu, 2 dkg sádla nebo oleje, 20 dkg dušeného špenátu a 2/10 litru špekové omáčky (viz recept č. 781), nebo gulášové omáčky (viz recept č. 802).
Postup: Salám nakrájíme rovně na kolečka 4 mm silná, v pánvi rozpálíme tuk a připravená, neoloupaná kolečka salámu do něho postupně vkládáme. Náplň salámu se okamžitě vyduje (nafoukne). Střívko, lemující náplň salámu se totiž při pečení stáhne a náplň se vyboulí. Vzniklou mističku ihned obrátíme, ještě trochu na spodní straně opečeme a naplníme dušeným špenátem. Na špenát posadíme oloupané vařené vejce a přelijeme špekovou nebo gulášovou omáčkou.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb, topinky, vařené brambory apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář