Hotovou máslovou míšeninu upravíme do tvaru válečku, zabalíme do pergamenového papíru a dáme do chladničky ztuhnout. Ztuhlou máslovou míšeninu nakrájíme vroubkovaným nožem na kolečka, která pak pokládáme přímo na hotový teplý pokrm těsně před podáváním. Na jednu porci masa (například bifteku nebo ryby, vařeného nebo smaženého kapra) dáme 1 – 2 kolečka máslové míšeniny. Některé z máslových míšenin používáme také na zjemnění omáček.
Nejnovější recepty
- 
						                        
                          Domácí uzený špek						Domácí uzený špek
Budete potřebovat
vepřové sádlo – ideálně 3-4 cm vysoké sůl (dle chuti, ale doporučeno cca ...
 - 
						                        
                          Recept na palačinky podle naší babičky						Recepty na palačinky se často předávají z generace na generaci, a palačinky podle babičky mají zvláštní kouzlo...
 - 
						                        
                          Grilované karbanátky s houbovou omáčkou						Představte si ideální situaci...
 - 
						                        
                          Vepřové ve vlastní šťávě zavařené do sklenic						Ingredience : 1kg vepřového bůčku bez kosti, 1 kg vepřového plecka nebo libovější krkovice, 500 g vepřových kůží, česnek...
 
Spolupracujeme :
Naše recepty
Dorty
     
      
Maso
     
      
Míšené a mixované nápoje
     - Aperitivy neboli nápoje povzbuzující chuť k jídlu
 - Bowle
 - Crusty (Crustas)
 - Cukrové sirupy
 - Fizy (Fizzes)
 - Flipy (Flips)
 - Grogy (Grogs)
 - Horká vína
 
Koktaily (cocktails)
         - Ledové nápoje – Cobblery (Cobblers)
 
Limonády
         - Mixérské načiní a postup při měření,chlazení a míšení nápojů
 
Mléčné míšené (mixované) nápoje
Punče
         
Rozmanité druhy nápojových specialit
         - Vhodné zákusky k nápojům
 - Základní suroviny potřebné k přípravě míšených a mixovaných nápojů
 
- Nezařazené
 
Omáčky
     
      - Ovoce
 
Pečivo, moučníky a cukroví
     - Pokrmy z brambor
 - Potraviny
 
Předkrmy
     
      
Přílohy
     
      - Stolováni
 
Studená kuchyně
     - Koktajly – lahůdková směs ve sklenicích
 
Korýší pokrmy studené
         
Majonézy
         
Masité pokrmy studené
         - Máslové míšeniny (krémy)
 
Ozdoby pro studenou kuchyni
         - Pěny a pěnové chlebíčky
 
Rosol a aspik
         
Rozličné malé studené předkrmy a zákusky
Rybí pokrmy studené
         
Saláty
Studené omáčky
         
Studené polévky
         
Sýry a tvaroh v různé úpravě
         
Vaječné pokrmy studené
         - Zeleninové pokrmy studené
 
Teplá kuchyně
     - Bramborové pokrmy (příkrmy a samostatné pokrmy)
 
Drůbeží pokrmy
         
Guláše, perkelty, paprikáše a ragů
         - Hlemýždí pokrmy
 - Houbové pokrmy
 
Hovězí maso,jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
         
Jehněčí maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
         - Korýší pokrmy
 
Masité pokrmy
         - Máslové míšeniny ke zpestření chuti teplých pokrmů
 
Moučné a obilninové pokrmy (příkrmy a samostatné pokrmy)
         - Pokrmy z králičího masa
 - Pokrmy z kůzlečího masa
 
Pokrmy ze sekaného nebo mletého masa
         
Rybí pokrmy (teplé předkrmy,mezichody,samostatné pokrmy)
         
Skopové maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
         - Sýrové a tvarohové pokrmy
 
Telecí maso,jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
         
Teplé omáčky
         - Teplé topinky
 
Vaječné pokrmy (samostatné pokrmy a mezichody)
         
Vepřové maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
         
Vývary a polévky
Polévky
- Drůbeží polévky čiré
 - Hovězí polévka s knedlíčky
 - Hovězí polévky čiré
 - Hovězí polévky se sedlinami
 - Hovězí polévky se svítkem
 - Masité polévky zadělávané bílé a hnědé
 - Polévky bramborové
 - Polévky houbové
 - Polévky kašovité a krémové
 - Polévky luštěninové
 - Polévky ovocné
 - Polévky různé
 - Polévky s masem, nezahuštěné
 - Polévky s masem, zahuštěné
 - Polévky z mezinárodní kuchyně
 - Polévky z rajčat
 - Polévky z želv a raků
 - Polévky zeleninové bílé
 - Polévky zeleninové nezahuštěné
 - Polévky zelné
 - Rybí polévky čiré
 - Rybí polévky zadělávané
 
Vložky – zavářky do polévek
         - Vývary z masa,drůbeže a ryb
 - Základní polévky zadělávané
 - Zavářky do polévek (na 1 litr)
 - Zvěřinové polévky čiré
 - Zvěřinové polévky zadělávané
 
Vývary
         
- Žabí pokrmy
 
Zeleninové pokrmy (příkrmy, mezichody a samotné pokrmy)
Vaření zeleniny
- Zelenina dušená na slanině
 - Zelenina dušená na smetaně
 - Zelenina vařená nebo dušená s horkým máslem (francouzský způsob přípravy)
 - Zelenina vařená nebo dušená s různými omáčkami
 - Zelenina vařená nebo dušená se studeným máslem (anglický způsob přípravy)
 - Zelenina vařená nebo dušená, zadělávaná
 - Zelenina vařená zapékaná a opékaná
 - Zelenina vařená, s máslem a strouhanou houskou (polský způsob přípravy)
 
- Zelenina plněná
 
Zelenina smažená
         - Zeleninové karbanátky, řízky, nákypy, pudinky, apod.
 
- Želví pokrmy
 
Zvěřinové pokrmy
         
- Tvaroh a sýry
 
Vejce
     
      - Vysvětlivky k textu
 - Zařízení kuchyně
 - Zelenina,houby
 - Zmrzliny
 







 
 
Zanechat komentář