Poměr: 1 slaneček (mlíčňák), trochu mléka, půl lžičky nastrouhané cibule, lžička hladké hořčice, lžíce majonézy okořeněné, 1 na tvrdo uvařené vejce a trochu salátu z čerstvých okurek a rajčat.
Postup: Z vymáčeného, vykuchaného a očištěného slanečka odkrojíme hlavu a ocas a vložíme jej asi na půl hodiny do mléka. Mlíčí ze slanečka prolisujeme sítem do misky a k tomu přidáme hořčici, majonézu, nastrouhanou cibulku a jemně rozsekané vejce. Vše dobře promícháme. Potom slanečka z mléka vyjmeme, osušíme, rozevřeme, jednu půlku potřeme na vnitřní straně připravenou směsí a druhou půlkou přiklopíme. Naplněného slanečka upravíme na mísu a na každou stranu dáme po jedné hromádce salátu z okurek a po jedné hromádce salátu z rajčat.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb.
Pro 1 osobu.
Úprava trvá 20 minut.
Zanechat komentář