Ostřejší hovězí guláš na červeném víně

Ostřejší hovězí guláš na červeném víně

Ingredience: 1kg hovězí kližky nebo kýty, 1,5l vody nebo vývaru z kostí, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 4dcl suchého červeného vína, 3 lžičky mleté sladké papriky, sůl, pepř, majoránka, 1 čerstvá feferonka, 25g másla, 4 lžíce hladké mouky, olej

 

Postup: Hovězí maso zbavíme povrchových blan, nakrájíme na kostky, ochutíme solí a necháme chvíli uležet. V hrnci si rozehřejeme olej, na kterém dozlatova orestujeme kostičky cibule společně s tenkými plátky česneku. Pak přidáme orestovat také maso. Když je maso zatažené, přidáme mletou papriku, minutu mícháme a zalijeme červeným vínem. Víno necháme samotné dusit 5 minut a pak zalijeme vodou nebo vývarem. Ochutíme solí, pepřem a rozemnutou majoránkou a necháme vařit půl hodiny. Poté do guláše vložíme i čerstvou feferonku vcelku a vaříme, dokud není maso zcela měkké. Mezitím si z másla a mouky připravíme jíšku. Z hrnce vyjmeme feferonku a vyndáme maso. Jíškou guláš zahustíme, řádně jíšku rozmícháme a přivedeme k varu. Pak můžeme maso vrátit zpět do hrnce a prováříme ještě alespoň 10 minut.

 

Vhodná příloha: vařené brambory

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>