Ořechový křen

Poměr: 6 dkg nastrouhaného křenu, 6 dkg nastrouhaných vlašských ořechů, trochu soli, lžička cukru a 2/10 litru sladké husté smetany.

Postup: Do misky dáme smetanu, přidáme nastrouhaný křen a ořechy, sůl, cukr a vše lehce promícháme.
Podáváme k vařeným a dušeným rybám, zejména pstruhům.

Pro 5 osob.

Úprava trvá 15 minut.

Důležité. Studené omáčky musíme před podáváním dobře vychladit. Omáčky s přísadou šlehané smetany podáváme pokud možno ihned po dohotovení. Všude, kde je uváděn v receptech ocet, počítáno s octem 8% (osmiprocentním).

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>