Poměr: 1 středně velká, štíhlejší čerstvá okurka, 1/8 kg pískového cukru, 1 litr červeného přírodního vína, 2 cl maraskinového likéru, ½ litru sodovky nebo šampaňského vína.
Postup: Okurku oloupeme, rozpůlíme, ochutnáme, není-li hořká, načež z ní odstraníme jádra, nakrouháme ji a vložíme do bowlové teriny, prosypeme cukrem a zalijeme asi ½ litrem vína, přikryjeme a dáme do chladničky nebo na led na tak dlouho, až nakrouhaná okurka zcela prosákne vínem. To trvá asi hodinu. Potom bowlový základ prolijeme sítem, vlijeme zpět do teriny, přilijeme likér, dobře vychlazené zbylé víno, podle libosti i trochu vychlazené sodovky a podáváme.
(Asi 1 ½ litru – pro 5 osob.)
Zanechat komentář