½ šálku vývaru, ocet, 1 lžička hořčice, 2 lžíce oleje, sůl, 2 vejce
Všechny přísady smícháme a za stálého kvedlání na ohni necháme zhoustnout. Používáme na bramborový salát připravený z teplých brambor.

Housky nebo rohlíčky jsou vhodné jako příloha k polévkám anebo ke guláši, k perkeltu či mnoha jiným teplým pokrmům. Čti více
Rumpsteak můžeme připravit jen z dobře odleželého masa. Z čerstvě poraženého je tvrdý! Čti více
Fantazii se meze nekladou, čokoládový dort si můžete připravit stejně jak na obrázku. Čti více
Krásně křupavé pečené kuře neurazí snád žádného jedlíka. Čti více
 Domácí uzený špek
                          Domácí uzený špek						Domácí uzený špek
Budete potřebovat
vepřové sádlo – ideálně 3-4 cm vysoké sůl (dle chuti, ale doporučeno cca ...
 Recept na palačinky podle naší babičky
                          Recept na palačinky podle naší babičky						Recepty na palačinky se často předávají z generace na generaci, a palačinky podle babičky mají zvláštní kouzlo...
 Grilované karbanátky s houbovou omáčkou
                          Grilované karbanátky s houbovou omáčkou						Představte si ideální situaci...
 Vepřové ve vlastní šťávě zavařené do sklenic
                          Vepřové ve vlastní šťávě zavařené do sklenic						Ingredience : 1kg vepřového bůčku bez kosti, 1 kg vepřového plecka nebo libovější krkovice, 500 g vepřových kůží, česnek...
 Dorty
Dorty
     
       Maso
Maso
     
       Míšené a mixované nápoje
Míšené a mixované nápoje
      Koktaily (cocktails)
Koktaily (cocktails)
          Limonády
Limonády
          Mléčné míšené (mixované) nápoje
Mléčné míšené (mixované) nápoje
 Punče
Punče
          Rozmanité druhy nápojových specialit
Rozmanité druhy nápojových specialit
          Omáčky
Omáčky
     
       Pečivo, moučníky a cukroví
Pečivo, moučníky a cukroví
      Předkrmy
Předkrmy
     
       Přílohy
Přílohy
     
       Studená kuchyně
Studená kuchyně
      Korýší pokrmy studené
Korýší pokrmy studené
          Majonézy
Majonézy
          Masité pokrmy studené
Masité pokrmy studené
          Ozdoby pro studenou kuchyni
Ozdoby pro studenou kuchyni
          Rosol a aspik
Rosol a aspik
          Rozličné malé studené předkrmy a zákusky
Rozličné malé studené předkrmy a zákusky
 Rybí pokrmy studené
Rybí pokrmy studené
          Saláty
Saláty
 Studené omáčky
Studené omáčky
          Studené polévky
Studené polévky
          Sýry a tvaroh v různé úpravě
Sýry a tvaroh v různé úpravě
          Vaječné pokrmy studené
Vaječné pokrmy studené
          Teplá kuchyně
Teplá kuchyně
      Drůbeží pokrmy
Drůbeží pokrmy
          Guláše, perkelty, paprikáše a ragů
Guláše, perkelty, paprikáše a ragů
          Hovězí maso,jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
Hovězí maso,jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
          Jehněčí maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
Jehněčí maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
          Masité pokrmy
Masité pokrmy
          Moučné a obilninové pokrmy (příkrmy a samostatné pokrmy)
Moučné a obilninové pokrmy (příkrmy a samostatné pokrmy)
          Pokrmy ze sekaného nebo mletého masa
Pokrmy ze sekaného nebo mletého masa
          Rybí pokrmy (teplé předkrmy,mezichody,samostatné pokrmy)
Rybí pokrmy (teplé předkrmy,mezichody,samostatné pokrmy)
          Skopové maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
Skopové maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
          Telecí maso,jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
Telecí maso,jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
          Teplé omáčky
Teplé omáčky
          Vaječné pokrmy (samostatné pokrmy a mezichody)
Vaječné pokrmy (samostatné pokrmy a mezichody)
          Vepřové maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
Vepřové maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
          Vývary a polévky
Vývary a polévky
 Polévky
Polévky
 Vložky – zavářky do polévek
Vložky – zavářky do polévek
          Vývary
Vývary
          Zeleninové pokrmy (příkrmy, mezichody a samotné pokrmy)
Zeleninové pokrmy (příkrmy, mezichody a samotné pokrmy)
 Vaření zeleniny
Vaření zeleniny
 Zelenina smažená
Zelenina smažená
          Zvěřinové pokrmy
Zvěřinové pokrmy
          Vejce
Vejce
     
      
			
				Prosinec 10/2011
				
				 Omáčky majonézové
 Omáčky majonézové  Žádný komentář
 Žádný komentář
							
½ šálku vývaru, ocet, 1 lžička hořčice, 2 lžíce oleje, sůl, 2 vejce
Všechny přísady smícháme a za stálého kvedlání na ohni necháme zhoustnout. Používáme na bramborový salát připravený z teplých brambor.
Zanechat komentář