Vejce vařená na tvrdo, v salámové mističce

Poměr: 6 vajec vařených na tvrdo, 30 dkg pařížského salámu, 2 dkg sádla nebo oleje, 20 dkg dušeného špenátu a 2/10 litru špekové omáčky (viz recept č. 781), nebo gulášové omáčky (viz recept č. 802).

Postup: Salám nakrájíme rovně na kolečka 4 mm silná, v pánvi rozpálíme tuk a připravená, neoloupaná kolečka salámu do něho postupně vkládáme. Náplň salámu se okamžitě vyduje (nafoukne). Střívko, lemující náplň salámu se totiž při pečení stáhne a náplň se vyboulí. Vzniklou mističku ihned obrátíme, ještě trochu na spodní straně opečeme a naplníme dušeným špenátem. Na špenát posadíme oloupané vařené vejce a přelijeme špekovou nebo gulášovou omáčkou.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb, topinky, vařené brambory apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>