Sýrový salát holandský

Poměr: 15 dkg eidamského sýra, 15 dkg goudy nebo ementálu, 10 dkg pařížského salámu, 10 dkg jablek, 10 dkg kyselých okurek, trochu papriky, soli a pepře a 30 až 35 dkg majonézy okořeněné nebo majonézy se smetanou. Pažitka na posypání.

Postup: Sýry, salám, jablka a okurky nakrájíme na kostičky, dáme je do misky a ke směsi přidáme trochu soli, papriky a pepře. Dobře promícháme a pak do salátu lehce přimícháme majonézu. Hotový salát necháme v chladu odležet. Pak jej upravíme na misku a posypeme jemně nakrájenou pažitkou. Salát podáváme jako samostatný pokrm anebo jako jídlo po večeři, připravujeme z něj obložené chlebíčky, plníme jím rajčata apod.
Příloha: Chléb, bílé pečivo, slané tyčinky apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá půl hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>