Poměr: 15 dkg eidamského sýra, 15 dkg goudy nebo ementálu, 10 dkg pařížského salámu, 10 dkg jablek, 10 dkg kyselých okurek, trochu papriky, soli a pepře a 30 až 35 dkg majonézy okořeněné nebo majonézy se smetanou. Pažitka na posypání.
Postup: Sýry, salám, jablka a okurky nakrájíme na kostičky, dáme je do misky a ke směsi přidáme trochu soli, papriky a pepře. Dobře promícháme a pak do salátu lehce přimícháme majonézu. Hotový salát necháme v chladu odležet. Pak jej upravíme na misku a posypeme jemně nakrájenou pažitkou. Salát podáváme jako samostatný pokrm anebo jako jídlo po večeři, připravujeme z něj obložené chlebíčky, plníme jím rajčata apod.
Příloha: Chléb, bílé pečivo, slané tyčinky apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá půl hodiny.
Zanechat komentář