Krém čokoládový II

3 lžíce tuhého másla, 2 plné lžíce kakaa, 3 lžíce moučkového cukru, 2 vejce, 1 lžíce koňaku, 1/8 l šlehačky, trochu mandlí opražených s cukrem na posypání

Pod krém: čerstvé banány, pomeranče nebo okapané kompotové ovoce

Do misek rozdělíme ovoce buď čerstvé nakrájené (broskve, banány, pomeranče), nebo kompotové okapané (ananas, hrušky, ryngle, višně a jiné) a dáme vychladit.

Máslo utřeme s kakaem, cukrem a žloutky, ochutíme koňakem a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků a polovinu ušlehané smetany. Krém naklademe na ovoce a ozdobíme zbylou šlehanou smetanou. Povrch posypeme mandlemi opraženými s cukrem.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>