Kapr marinovaný, studený

Poměr: 6 porcí kapra (lépe se hodí kapr šupinatý, jehož kůže je po odstranění šupin daleko tenčí než u kapra hladkého), sůl, 6 dkg oleje a 2 dkg kaparů. Na marinádu: ½ l vinného octa, 3/8 l rybího vývaru nebo vody, 8 dkg cibule nakrájené na kolečka, kousek citrónové kůry, 10 zrnek pepře, 6 zrnek nového koření, 2 hřebíčky, 2 bobkové listy a sůl.

Postup: Omyté porce kapra zbaveného šupin osolíme a upečeme nerozpáleném oleji do růžova. Trvá to asi deset až dvanáct minut. Upečeného necháme okapat na sítě.
Do hrnce dáme ocet, rybí vývar zhotovený z odkrojků ryb nebo vodu, cibuli, citrónovou kůru, koření a sůl, dvacet minut povaříme a necháme vychladnout.
Upečené, vychladlé porce kapra narovnáme do kameninové nádoby, posypeme je kapary, zalijeme připravenou marinádou, zakryjeme a postavíme na dva dny do chladu. Před podáváním upravíme marinovaného kapra do hlubší misky a vkusně ozdobíme.
Podáváme jako předkrm i jako samostatný pokrm.
Příloha: Chléb.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>