Kachna studená s rýžovým salátem

Poměr: 1 pečená kachna, 70 dkg rýžového salátu s jablky (viz recept č. 200), ¼ l studeného tekutého rosolu. – Na zdobení: 8 svazečků chřestu a zelená petržel.

Postup: Prsíčka z upečené kachny ostrým nožem po obou stranách z prsní kosti podél vyřízneme (sejmeme) a nakrájíme je napříč na tenké plátky. Maso ze stehen a maso zbylé na kostře nakrájíme na jemné nudličky, které zamícháme do rýžového salátu. Takto připravený salát upravíme kopulovitě na okrouhlou mísu a vkusně obložíme nakrájeným masem z prsíček, které jsme před tím potřeli studeným tekutým rosolem. (Maso poklademe na salát tak, aby byl úplně zakryt.)
Na mísu kolem obloženého salátu urovnáme ve stejné vzdálenosti od sebe svazečky chřestu.
Podáváme ke všem příležitostem.

Příloha: Bílé pečivo.

Pro 6 – 8 osob.

Úprava trvá 1 hodinu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>