Poměr: 60 dkg fazolek, voda, sůl, trochu zelené petržele nebo saturejky a 8 dkg másla.
Postup: Očištěné, vláken zbavené lusky vložíme do vařící slané vody a uvaříme do měkka. Lusky musíme vařit v dostatečném množství vody proto, aby si podržely svou původní, krásně zelenou barvu. Vaříme je nezakryté. Zatím na pánvi rozpustíme máslo, přidáme uvařené fazolky, sůl, jemně nakrájenou zelenou petržel nebo saturejku a za stálého pohybování pánví asi 5 minut podusíme.
Podáváme jako přílohu k masům, k různým masitým minutkám pečeným ponejvíce po anglicku nebo na roštu, dále jich používáme jako součásti zeleninových mis a jako zeleninového mezichodu.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 40 minut.
Černý kořen, zelený hrášek, chřest, kapusta růžičková, karotka, pór, špenát a topinambury po francouzsku upravujeme stejně jako „Fazolové lusky zelené“ viz recept č. 871. (Před vařením musíme však zeleninu očistit a omýt.)
Zanechat komentář