60 dkg prorostlého vepřového masa, 1 lžíce sádla, 1 větší cibule, sůl, kmín, rovná lžička sladké papriky, 30 až 40 dkg kysaného zelí, 1 lžíce hladké mouky, ¼ l kyselé smetany
Na části sádla zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, osolíme a podusíme bez podlévání až do vysmahnutí. Pak přidáme papriku, přilijeme trochu vývaru z kostí a dusíme téměř doměkka. Když je maso téměř měkké, přidáme překrájené zelí. Zatím uděláme ze zbytku sádla a mouky světlou jíšku, horkou ji přimícháme do guláše a ještě asi 8 minut povaříme. Nakonec přidáme smetanu a necháme guláš přejít varem.
Přílohy: knedlíky, chléb, bramborové noky.
Zanechat komentář