Vepřový guláš s kysaným zelím

60 dkg prorostlého vepřového masa, 1 lžíce sádla, 1 větší cibule, sůl, kmín, rovná lžička sladké papriky, 30 až 40 dkg kysaného zelí, 1 lžíce hladké mouky, ¼ l kyselé smetany

Na části sádla zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso pokrájené na kostky, osolíme a podusíme bez podlévání až do vysmahnutí. Pak přidáme papriku, přilijeme trochu vývaru z kostí a dusíme téměř doměkka. Když je maso téměř měkké, přidáme překrájené zelí. Zatím uděláme ze zbytku sádla a mouky světlou jíšku, horkou ji přimícháme do guláše a ještě asi 8 minut povaříme. Nakonec přidáme smetanu a necháme guláš přejít varem.

Přílohy: knedlíky, chléb, bramborové noky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>