Vejce v kelímku po cikánsku

Poměr: 6 syrových vajec, 10 dkg šunky, 5 dkg žampiónů, 1 dkg másla, sůl, mletý pepř, 1/16 litru rajčatové omáčky, lžíce šťávy z pečeně, zelená petržel a 2 dkg másla. (6 kelímků.)

Postup: Žampióny nebo hříbky očistíme, opláchneme, nakrájíme na plátky a v pánvi na másle osolené a opepřené podusíme. Kelímky slabě vytřeme rozpuštěným máslem. Na dno kelímků vložíme po plátku šunky, na ni vyklepneme po 1 vejci a ve vodní lázni v troubě asi 10 minut vaříme. Na okraj povrchu hotových vajec rozložíme dušené žampióny a pak celý povrch přelijeme horkou rajčatovou omáčkou, promíchanou se šťávou z pečeně, a ozdobíme jemně rozsekanou šunkou a zelenou petrželí.
Podáváme jako mezichod nebo ke slavnostní příležitosti.
Příloha: Chléb, housky, popř. i saláty ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>