Telecí řízky zapékané

4 telecí řízky, sůl, 1 malá cibule, 2 sardele, petrželová nať, 4 lžíce strouhaného parmezánu, 1 lžíce másla, 1/8 l smetany

Řízky na okraji nařízneme, naklepeme je a potřeme směsí z velmi jemně usekaných sardelí, cibule a petrželové natě. Opečeme je na rozehřátém másle, pak je mírně podlijeme a dusíme v troubě, až mají nahnědlou barvu. Posypeme je strouhaným sýrem, podlijeme smetanou a zapečeme.

Obměna: před posypáním řízků sýrem je můžeme posypat ještě 10 dkg šunky nakrájené nadrobno.

Přílohy: opečené nebo osmažené brambory, smažené noky, saláty, nebo jen toasty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>