Sekaná pečeně ze zajíce

2 zaječí kýty, 10 dkg slaniny, ¼ kg vepřového bůčku, 3 žemle, 2 až 3 vejce, sůl, pepř, 1 středně velká cibule, 1 lžíce sádla pod maso, 1 lžička hladké mouky

Žemle namočíme a vymačkáme. Odblaněné kýtky vykostíme, nakrájíme přes vlákno a umeleme s bůčkem a žemlemi. Slaninu nakrájíme na úzké proužky, několik ponecháme na ozdobu, ostatní nakrájíme na kostičky a přidáme k umletému masu. Přidáme vejce ušlehaná do pěny, koření, cibuli sklovitě podušenou na části sádla a dobře promícháme. Utvoříme dvě šišky, potřeme je bílkem, na povrch položíme šikmo proužky slaniny, vložíme na pekáč na rozehřáté máslo a pečeme nejdříve bez podlévání a pak mírně podlité 1 až 1 ½ hodiny. Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a povaříme.

Přílohy: brambory, knedlíky, brusinky.

Obměna: můžeme též připravit se smetanou – viz sekaná pečeně se smetanou str. 90.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>