Noky z odpalovaného těsta smažené

¼ l vody, 6 dkg másla 10 dkg polohrubé mouky, 4 vejce, sůl, 8 dkg sýra, olej na smažení

Osolenou vodu a máslo přistavíme na oheň. Jakmile začne vařit, přisypeme najednou mouku a na mírném ohni mícháme, až se hmota nechytá dna. Do polovychladlé přidáme postupně vejce a každé dobře zapracujeme. Lžící omočenou v tuku vykrajujeme noky a klademe je do horkého tuku. Po chvíli je obrátíme. Hotové necháme okapat na papírových ubrouscích. Podáváme k pečenému bílému masu.

 

Noky z odpalovaného těsta II

¼ l vody, 10 dkg másla, 10 dkg polohrubé mouky, sůl, 4 vejce, olej na smažení

Osolenou vodu přivedeme do varu, přidáme máslo, a jakmile se rozehřeje, přisypeme najednou všechnu mouku. Mícháme na mírném ohni, až se těsto nechytá dna kastrolu. Mícháme na mírném ohni, až se těsto nechytá dna kastrolu. Dáme je vychladnout, k polovychladlému přidáme postupně vejce a po každém dobře těsto vypracujeme. Lžičkou omočenou v tuku vykrajujeme nočky, házíme je do horkého tuku a smažíme. Podáváme k pečením a k zelenině.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>