Hovězí polévka s moučnými nočky

Poměr: 1 ½ litru hovězího vývaru světlého nebo hnědého, popř. vývaru z kostky masoxu, 4 dkg másla, 1 vejce, 8 dkg polohrubé mouky, asi 2 lžíce mléka a trochu soli.

Postup: Máslo a vejce v misce vymícháme do pěny, přidáme polohrubou mouku, mléko a sůl, a těsto do hladkosti promícháme. Lžičkou tvoříme z těsta malé nočky a zaváříme je do hovězího vývaru. Nočky pomalu vaříme asi 8 minut.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>