Hoblovačky z másla

Tuto ozdobu můžeme vytvořit jen tzv. francouzským nožem na máslo. Je to vhodně zahnutý nůž, v jehož ohbí jsou špičaté vroubky.
Francouzský nůž namočíme do horké vody a pak jím přejíždíme po povrchu tuhého másla. Nůž musí být šikmo postaven, aby pod mírným tlakem vytvářela jeho ostří tzv. hoblovačky. Takto upravené máslo je velmi vzhledné a má tu velkou výhodu, že se dá velmi snadno rozetřít na chléb. Hoblovačky můžeme upravovat i z různých dobře vychlazených máslových krémů, jako je sardelový, lososový, račí atd. Chceme-li si uchovat hoblovačky z másla v zásobě, vložíme je do studené vody a dáme do chladničky. Hoblovačky z másla se také velmi dobře uplatňují jako ozdoba obložených chlebíčků a studených nářezových mis.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>