Brněnské řízky

4 větší vepřové řízky, sůl, ½ lžíce másla, 5 dkg libové šunky, 2 lžíce drobného hrášku (čerstvý nebo sterilovaný), trochu hladké mouky, 2 vejce a 1 bílek, strouhaná houska, olej na smažení, 1 lžička másla, citrón, 4 rajčata

Řízky obalíme, tence je naklepeme a osolíme. Na ½ lžíci másla opečeme drobně nakrájenou šunku, přidáme hrášek, 1 vejce, osolíme a směs necháme zhoustnout. Hotovou směsí potřeme řízky, přeložíme je v půli, sepneme párátkem, obalíme je v mouce, v rozšlehaném vejci a ve strouhané housce. Pak je smažíme v kastrole ve vysoké vrstvě oleje. Usmažené řízky klademe na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk. Před podáváním je pokapeme máslem a obložíme dílky citrónu a rozkrájenými rajčaty.

Přílohy: smažené brambory a saláty, nebo vařené brambory posypané petrželovou natí.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>