1 lžíce másla, 2 lžíce drobně pokrájených žampionů, 1 lžička usekané petrželové natě, 2 lžíce drobně usekané šunky (asi 5 dkg), ½ lžíce másla, ½ malé cibule, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 až 2 žloutky, sůl, vývar
Na másle podusíme žampiony, přidáme petrželovou nať a dusíme doměkka. Na kousku másla osmahneme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme zcela světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a povaříme na hustou omáčku. Po odstavení z ohně přimícháme žloutky, šunku a dušené žampiony. Ve vlažné omáčce obalíme porce předvařené zeleniny a necháme je oschnout. Pak zeleninu omočíme v rozšlehaných vejcích nebo jen v bílcích, obalíme ve strouhané housce a usmažíme.
Zanechat komentář