Bílá omáčka na obalení smažené zeleniny

1 lžíce másla, 2 lžíce drobně pokrájených žampionů, 1 lžička usekané petrželové natě, 2 lžíce drobně usekané šunky (asi 5 dkg), ½ lžíce másla, ½ malé cibule, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 až 2 žloutky, sůl, vývar

Na másle podusíme žampiony, přidáme petrželovou nať a dusíme doměkka. Na kousku másla osmahneme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme zcela světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a povaříme na hustou omáčku. Po odstavení z ohně přimícháme žloutky, šunku a dušené žampiony. Ve vlažné omáčce obalíme porce předvařené zeleniny a necháme je oschnout. Pak zeleninu omočíme v rozšlehaných vejcích nebo jen v bílcích, obalíme ve strouhané housce a usmažíme.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>